Szukaj w katalogu...
Garnek emaliowany ZIOŁA 12L
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 127,99 zł +13%
Najniższa cena produktu 127,99 zł z dnia 02.01.2025
Emaliowany, solidny garnek od polskiego producenta o pojemności aż 12L! Niezastąpione narzędzie przy gotowaniu posiłku w wielu porcjach bądź w restauracjach.
Opis
Emalia- z dbałością o detale
Garnek emaliowany z serii Zioła marki EMALIA RYBNIK o pojemności 12l. To duży garnek o prostym kształcie w białym kolorze, zdobiony motywem świeżych ziół z ich podpisami np: basil, sage, mint. Na wysokości uchwytów wokół garnka przebiega wgłębienia przełamujące jego prosty kształt. Wpisze się w stylistykę większości kuchennych wnętrz. Z racji na dużą pojemność będzie idealny dla rodzin wieloosobowych, do przygotowywania potraw na rodzinne przyjęcia i imprezy, a także w lokalach gastronomicznych. Przygotujesz w nim wiele pysznych potraw od rosołu i wielu innych zup, po ziemniaki i jednogarnkowe dania. Sprawdzi się do przygotowywania świątecznego bigosu.
Naczynia emaliowane - z troską o zdrowie
Garnek wykonany został ze stali węglowej oraz wewnętrznie jak i z zewnątrz pokryty warstwą szklistej emalii. W garnku spokojnie można gotować i przechowywać jedzenie bez obaw o walory smakowe, a gładka emaliowana powłoka stanowi barierę ochronną pomiędzy stalą, a pożywieniem. Emalia jest bezpieczna w kontakcie z żywnością, nie zmienia jej smaku czy zapachu oraz posiada antyalergiczne właściwości, dlatego uważana jest za najzdrowszą. Dodatkowo jest odporna na zarysowania, ścieranie, wysokie temperatury i chroni przed rdzą. Dzięki swoistej gładkości jest bardzo higieniczna - nie zatrzymuje zabrudzeń i drobnoustrojów na powierzchni, co wpływa na łatwość czyszczenia.
Przemyślany projekt to również Twój komfort użytkowania
Garnek posiada nieprzezroczystą, emaliowana pokrywkę z gałką z tworzywa sztucznego, dzięki której można swobodnie ją podnosić, bez ryzyka poparzenia. Dwa duże, wyprofilowane uchwyty, które umożliwiają jego komfortowe przenoszenie, jednakże mogą się nagrzewać, dlatego zalecamy stosowanie ściereczki bądź łapki kuchennej. Są one na stałe połączone z naczyniem, dzięki czemu nie ma obaw o ich oberwanie, czy poluzowanie. Można używać go na wszystkich rodzajach kuchenek: gazowych, ceramicznych, elektrycznych, halogenowych i indukcyjnych.